Zemini iyileştirme yöntemleri arasında yer alan Dinamik Kompaksiyon yöntemi, suya doymamış zeminlere veya yeraltı suyu seviyesinin altındaki granüler zeminlerde uygulanabilir. Temel prensip, sıkışabilir ve düşük taşıma kapasitesine sahip zemine yüksek enerji darbeleri iletilmesi sonucundaki sıkıştırmadır. Bu yöntem, suya doymamış zemin koşullarında ağırlığını azaltarak zemin yüzeyinde ani bir oturmaya neden olur.
Dinamik kompaksiyon uygulaması ile birlikte, yapı yükleri ve zemin parametrelerine bağlı olarak yapılan projelerin değerlerine göre sahada deneme kompaksiyonu yapılır. Oluşan kraterlerden şişme ve penetrasyon değerlendirmeleri yapılır ve elde edilen sonuçlara göre tokmak tipi, ağırlığı, düşme sayısı, düşme yüksekliği ve karelajına belirlenir.
Uygulama sırasında çarpma noktalarında oluşan kraterler 2m derinliğe kadar ulaşabilmektedir. Bu kraterler yeniden doldurularak düzleştirilir. Yüksek enerjili sıkıştırma işlemini tamamlandıktan sonra oluşan kraterlerdeki malzemeyi ve üstteki tabakyı sıkıştırmak için düşük enerjili düzleştirme ütüleme uygulaması uygulanarak imalatı tamamlanmış olur.